Laravel או וורדפרס: במה מומלץ להשתמש?

האם אתה מנסה להחליט אם אתה רוצה להשתמש בלארבל(Laravel)או וורדפרס(WordPress) כדי לבנות את האתר שלך? זו יכולה להיות בחירה קשה מכיוון שהפלטפורמות הללו מתמקדות בבניית את אותם סוגי אתרים ויש להן ערכת כלים דומה.
וזו בדיוק הסיבה שאנחנו הולכים להשוות את שתי הפלטפורמות הללו ולגלות איזו מהן טובה יותר לשנת 2022.

Laravel או WordPress - סקירה כללית

לפני שנתחיל להשוות תכונות בודדות זו לזו, בואו ניקח רגע לראות מה כל אחת מהן בבסיסה.

מה זה לארבל?

לארבל

Laravel היא מסגרת PHP בקוד פתוח שנועדה ליצור פיתוח אפליקציות אינטרנט. זה מקל על יצירתם על ידי מתן כלים מובנים שיעזרו להאיץ את הפיתוח ולצמצם טעויות.
כמובן, המערכת התפתחה ובסופו של דבר מצאה בית נפוץ מאוד עבור מתכנתי אתרים.

כיום, הוא נפוץ ליצירת בלוגים ואתרי מסחר אלקטרוני. מבחינת שימושיות, מדובר בפלטפורמה עתירת קוד בה על המפתח להבין ולדעת כיצד להשתמש ב-HTML, PHP ו-CSS כדי ליצור אתר אינטרנט עובד.
ככזה, זו אינה פלטפורמה למתחילים המחפשים לבנות את האתר הראשון שלהם. עם זאת, אם יש לך את הניסיון הדרוש, זוהי פלטפורמה שיכולה להתאים בקלות לפרויקט בכל גודל.

מה זה וורדפרס?

וורדפרס

וורדפרס היא מערכת CMS בקוד פתוח שהיא כיום בונה האתרים הפופולרי ביותר בעולם. יש לה נתח שוק העולה על 40%. או במילים אחרות, 40% מהאינטרנט משתמש בוורדפרס כדי להפעיל את האתרים שלהם.
והאחוז הזה גדל מדי יום.

אז איך וורדפרס שלטה בתעשייה? היא בחינם, קל לשימוש ויש לו קהילה ענקית שמוכנה לעזור. בניגוד לרוב ה-CMS, וורדפרס לא דורשת שום ידע על קידוד לשימוש, אבל זה לא אומר שזה לא עוזר.
במקום זאת, רוב המשימות הכבדות נעשות על ידי ערכת הנושא והתוספים שאתה מתקין. פלאגינים כמעט זהים לאפליקציות לטלפון שלך. הם מוסיפים לאתר שלך תכונות ספציפיות שבדרך כלל ידרשו קידוד.

בסך הכל, וורדפרס היא מערכת רב תכליתי המשמש מיליוני אתרים.

Laravel נגד וורדפרס - עיצוב

להחזיק אתר שעובד זה טוב, אבל לא מספיק טוב. היום, אתה צריך אתר אינטרנט בעל מראה מצוין כדי לשמור על מבקרים בדף. במקרים מסוימים, אתר אינטרנט גנרי עשוי להיראות כתרמית או מאמץ נמוך.
כתוצאה מכך, אתה צריך לבחור פלטפורמה שנותנת לך אפשרויות עיצוב. בואו נראה איך Laravel ו-WordPress מסתדרים זה עם זה.

לארבל - עיצוב

ל-Laravel יש המון אפשרויות התאמה אישית זמינות בצורה של חבילות. חלקם אפילו בחינם, אבל רובם לא. אבל זה לא כל כך שונה מתשלום עבור ערכת נושא מובחר או בונה דפים.
אבל אל תטעו, יש פחות אפשרויות אם אתם מתכננים להישאר במתכונת חינמית.

עם זאת, בידיו של מעצב אתרים מוכשר, אתה לא צריך להוציא אגורה כדי ליצור אתר אינטרנט מצוין. אתה יכול לקודד הכל בעצמך וליצור דפים יפים ורספונסיביים ללא כל חבילה.
עם זאת, רוב המשתמשים ישתמשו בחבילות שיש להן תבניות ותכונות ייחודיות יותר זמינות שיכול להיות קשה מאוד לשכפל. בסך הכל, כל עוד יש לך את הידע, Laravel יכולה להיות פלטפורמת עיצוב עוצמתית.

כמו כן חשוב לבחור בספק המציע שירותי אחסון אתרים איכותי ומהיר במיוחד.

וורדפרס - עיצוב

וורדפרס היא אחת מפלטפורמות עיצוב אתרים הניתנות להתאמה אישית ביותר. יש לו למעלה מ-4,000 ערכות נושא חינמיות לבחירה בנוסף לאלפי ערכות נושא פרימיום.
וזו רק נקודת התחלה.

אתה יכול להשתמש בתוסף לבניית דפים כדי לבנות משהו ייחודי לחלוטין לאתר שלך.

כל ערכת נושא ניתנת להתאמה אישית. אתה יכול לשנות את כל הצבעים, הגופנים והפריסה (במידה מסוימת). במציאות, אם תבחר את הנושא הנכון, כבר ביצעת כ-50% מהעבודה. החצי השני הוא התאמה אישית של הפריסה.
ראוי להזכיר שבעוד שאתה יכול לעצב אתר נהדר מבלי לכתוב שורת קוד אחת, אתה יכול ליצור CSS מותאם אישית משלך כדי להתאים אישית את הנושא שלך עוד יותר. כך, אתה מקבל את הטוב משני העולמות בוורדפרס.

לארבל נגד וורדפרס - ידידותיות למשתמש המתחיל

ללא ספק, אחד השיקולים החשובים ביותר שמפתח אינטרנט צריך לעשות הוא כמה קלה פלטפורמה לשימוש. רוב האתרים כיום נוצרים על ידי אנשים שיש להם אפס ידע בקוד והם עושים זאת בפעם הראשונה.
ככזה, התעשייה כולה עברה מקידוד ואל מבנים נגישים יותר המאפשרים למשתמשים לבנות אתרים עם כלי גרירה ושחרור כמו אלמנטור.

בואו נראה איך Laravel ו-WordPress עומדים זה בזה בכל הנוגע לידידודתיות למפתח המתחיל.

וורדפרס - ידידותיות למשתמש המתחיל

וורדפרס התחילה כפלטפורמת בלוגים פשוטה אך התפתחה במהירות למערכת שיכולה לבנות כל סוג של אתר מבלי לכתוב שורת קוד אחת. ככזה, זוהי אחת הפלטפורמות הנגישות ביותר לבניית אתר אינטרנט.
וחלק גדול מזה הכל הודות לספרייה הענקית של ערכות נושא ותוספים שיש לה.

כפי שציינתי קודם, תוספים מאפשרים לך להוסיף תכונות חדשות לאתר שלך בלחיצת עכבר.

צריך להוסיף גלריית תמונות? אין בעיה, התקן תוסף של גלריית תמונות. צריכים להוסיף מחשבון משכנתא? אל תפחד, יש תוסף גם לזה.
יש כלי כמעט לכל דבר במערכת האקולוגית של וורדפרס, ורובם חינמיים. כשזה מגיע לנושאים, הם ניתנים להתאמה אישית ופשוט דורשים ממך לשנות כמה הגדרות כדי לקבל איכות מקצועית.

Laravel - ידידותיות למשתמש המתחיל

אתה צריך לדעת איך לכתוב ולקרוא קוד כדי להשתמש נכון ב-Laravel. ועבור רבים, זה הופך את הפלטפורמה באופן מיידי לבחירה גרועה למתחילים. עם זאת, זו לא הערכה הוגנת לחלוטין מכיוון שהפלטפורמה נבנתה עבור חובבי קוד.

אז, השאלה האמיתית היא איך הפלטפורמה עובדת בידי קהל היעד שלה?

רובם מסכימים, זה עובד מצוין. הפלטפורמה אינטואיטיבית לשימוש ובנויה על מבנה מוצק שמומחים מאמינים שהוא מקודד טוב יותר מאשר וורדפרס. כתוצאה מכך, הפלטפורמה בסופו של דבר פועלת טוב יותר מהמתחרים.
יש המון משאבים לרשותך ב-Laravel, והרבה כלים מובנים כמו אימות עוזרים לשמור על בטיחות האתר שלך במינימום מאמץ. עם זאת, אין להכחיש שהפלטפורמה היא מהמורכבות יותר לפיתוח אתר אינטרנט.

Laravel או וורדפרס - חנות דיגיטלית

דבר אחד ששתי הפלטפורמות ידועות בו הוא יצירת אתרי מסחר אלקטרוני מצוינים. בעוד ש-WordPress בהחלט יקל על בניית אחד, בוא נראה איך הם מסתדרים זה עם זה.

Laravel - חנות דיגיטלית

אל תטעו ש-Laravel היא פלטפורמה מדהימה בכל הנוגע למסחר אלקטרוני. יש לו מספר חבילות מסחר אלקטרוני שאתה יכול לבחור מהן כולל Aimeos, Bagisto ו- Mage2. לפיכך, יש לך הרבה אפשרויות.
כל אחד מהם ניתן להתאמה אישית מלאה ויש לו סט ייחודי משלו של יתרונות וחסרונות.

עם זאת, מה שבאמת גורם ל-Laravel לזרוח על פני פתרונות מסחר אלקטרוני אחרים הוא שהכל בנוי בצורה אחידה. פתרונות מסחר אלקטרוני מסורתיים מוכנים לשימוש עמוסים בחלקים עצמאיים שכולם צריכים להתעדכן בנפרד.
זה לא המקרה כאן. במקום זאת, הכל מחובר וזה אומר פחות תחזוקה עבורך.

עם כל האמור, כדאי שוב להזכיר לך שתצטרך לעשות הרבה קידוד עבור אתר מסחר אלקטרוני. לפיכך, זה לא קל. אבל זה מתגמל.

וורדפרס - חנות דיגיטלית

כשזה מגיע למסחר אלקטרוני, וורדפרס, או ליתר דיוק WooCommerce, היא הבריון בחדר. כיום הוא תומך ביותר מ-5 מיליון חנויות מקוונות. וזו רק אפשרות אחת שתוכל להשתמש בה בוורדפרס.
למען האמת, ישנם עשרות תוספים של מסחר אלקטרוני שבהם אתה יכול להשתמש כדי לבנות חנות מקוונת.

בואו נתמקד ב-WooCommerce לשנייה. הכלי הזה יהפוך את וורדפרס למכלול מסחר אלקטרוני וזה יעלה לך אפס דולר לעשות את זה. WooCommerce אפילו נותן לך גישה כמעט לכל שער תשלום (PayPal, Stripe וכו').
כשזה מגיע להתאמה אישית, הפלטפורמה היא ללא תחרות. מספיקה רק התקנת WooCommerce של וניל כדי לשמח אותך, אבל הוסף לה סדרה של תוספות אפקטיביות ותקבל פלטפורמת מסחר אלקטרוני ללא תחרות, קלה לשימוש וחינמית.

Laravel נגד וורדפרס - SEO

אחד הגורמים החשובים ביותר לכל אתר מצליח הוא האופטימיזציה למנועי החיפוש שלך (SEO). זה מה שקובע את הדירוג שלך במנועי חיפוש כמו גוגל. לפלטפורמה שתבנה עליה תהיה השפעה על כך.
בוא נראה איזו פלטפורמה תיתן לך יותר כלים לקידום אתרים.

Laravel - SEO

בדומה לשאר חלקי Laravel, הגדרת SEO שלך היא לא דבר קל לעשות. צריך להגדיר את כל מסלולי ה-SEO, מה שלמעשה הופך את הפלטפורמה לבחירה גרועה עבור בלוגרים. החדשות הטובות הן שהקהילה מודעת לבעיה הזו.
כתוצאה מכך, יש כמות מוצקה של חבילות SEO זמינות.

חבילות אלו נועדו לעזור לייעל את תהליך ה-SEO ובסופו של דבר להקל על מתחילים, מה שהם עושים לעתים קרובות. רובם בחינם, ותוכל להוריד אותם ישירות מ-GitHub.

החדשות הטובות הן שאתרים שמשתמשים ב-Laravel פועלים הרבה יותר מהר מהמתחרים, מה שיעזור להם לדרג גבוה יותר.

עם זאת, אם אינך משתמש בכלים אלה, הגדרת SEO היא כאב אמיתי מכיוון שלפלטפורמה פשוט אין כלי SEO מקוריים שיעזרו לך לאורך הדרך.

וורדפרס - SEO

כברירת מחדל, לוורדפרס יש סט הגון של כלי קידום אתרים זמין. אתה יכול לשנות את מבנה כתובת האתר, להגדיר ולשלוט בטקסונומיות, רוב הנושאים מגיבים באופן מקורי ועוד הרבה יותר.
עם זאת, המקום בו וורדפרס באמת זורח הוא כאשר אתה מתקין תוסף SEO. וב-WordPress, אין שם גדול יותר מאשר Yoast SEO.

תוסף זה יצור מפת אתר XML, יעקוב אחר השימוש במילות מפתח, ייתן לך תצוגה מקדימה של גוגל, יעקוב אחר קישורים פנימיים וחיצוניים ועוד הרבה יותר. נוסף על כך, הוא אפילו נותן לך טיפים כדי להפוך את התוכן שלך לקריאה יותר.

Yoast הוא רק אחד מכלי SEO רבים שבהם אתה יכול להשתמש.

חיסרון אחד בוורדפרס הוא שמהירות האתר יכולה להשתנות מאוד. אם אין לך אחסון וורדפרס מנוהל טוב ויש לך המון תוספים מותקנים, האתר שלך יכול לפעול בצורה איטית. לפיכך, להשפיע על SEO שלך.

Laravel נגד וורדפרס: סיכום

וורדפרס זכתה בכל קטגוריה מכיוון שהיא קלה יותר לשימוש ויש לה יותר אפשרויות לבצע משימה אחת. והכי חשוב, זה לא דורש ידע בקוד עמוק, מה שהופך אותו לנגישה למתחילים.

וורדפרס יכולה לבנות כל סוג של אתר, זה בחינם, ויש לו את הקהילה הגדולה ביותר מכל מערכת ניהול תוכן. כאשר משלבים את כל זה יחד, לא קשה להבין מדוע הפלטפורמה כל כך פופולרית.

האם אהבתם את המאמר?

אודות המחבר Liel

אני ליאל אחד מהאשפי האלמנטור הטובים בארץ, אני אסיים לכם את האתר באלמנטור לפני שתגידו "תגיד מה זה אתה מתכנת נכון, אתה יודע לפרוץ לפייסבוק?"

שווה לקרוא

קוד פתוח

למה להשתמש בג'ומלה?

  • Liel
  • 4 דקות

ג'ומלה היא מערכת ניהול התוכן השנייה הפופולרית ביותר.הוא באמצע בין וורדפרס ולדרופל במונחים של קלות השימושו והגמישות שהוא מציע. כמו וורדפרס, הוא רשום בקוד פתוח, אז ג'ומלה הוא חופשי לשימוש ובחינם...

קוד פתוח

דרופל יתרונות וחסרונות

  • Liel
  • 3 דקות

מערכת ניהול התוכן השלישית הפופולרית ביותר, דרופל, מובחנת מהאחרים בהיותה יותר עבור מפתחים מקצועיים מאשר למתחילים. ואפילו עבור מפתחים, ללמוד כיצד להשתמש בדרופל במיוחד יכול לקחת לא מעט זמן. אבל...

קוד פתוח

Laravel או וורדפרס: במה מומלץ להשתמש?

  • Liel
  • 8 דקות

האם אתה מנסה להחליט אם אתה רוצה להשתמש בלארבל(Laravel)או וורדפרס(WordPress) כדי לבנות את האתר שלך? זו יכולה להיות בחירה קשה מכיוון שהפלטפורמות הללו מתמקדות בבניית את אותם סוגי אתרים ויש להן ערכת כלים...